luni, 15 decembrie 2008

O, brad frumos....:)


Potrivit specialistilor, exista cel putin trei variante de impodobire a bradului de Craciun - cea clasica, cea moderna si varianta nonconformista. Daca va numarati printre cei indragostiti de bradul clasic pe care il impodobeati in copilarie, atunci aveti de optat intre a folosi beteala sau siraguri de margele. A combina cele doua tipuri de podoabe ar putea da pomului de iarna, un aspect prea incarcat. Asadar, pentru a fi siguri ca ati ales cea mai fericita varianta de impodobit, folositi panglicile si globuletele. In plus, designerii recomanda amplasarea globurilor de dimensiuni mai mari pe ramurile de la baza bradului, pe cand cele mici vor fi agatate pe ramurile dinpre varf. Tipul clasic de impodobire merge perfect cu bomboanele in brad, cu beteala multicolora sau figurinele cu Mos Craciun sau ingerasii.Impatimitii designului modern e bine sa stie ca deja nu se mai poarta decoratiunile multicolore, dimpotriva ultimele tendinte tin de combinatia a maxim doua culori contrastante: rosu si auriu, pentru armonie familiala, alb si albastru pentru o atmosfera mai protocolara sau alb si argintiu pentru bradul pe care aveti de gand sa il pastrati pana la Anul Nou. Anul acesta se poarta globuletele de catifea, dar si cele din sticla cu modele aurii si argintii, iar instalatia de iluminat trebuie sa aiba un aranjament cat mai discret. In acest caz, paglica din abundenta inlocuieste beteala clasica. Se opteaza pentru impodobirea circulara, in forma de con sau verticala. De multe ori, este adoptat modelul occidental, steaua din varful bradului fiind inlocuita cu figurina unui inger.Bradul in varianta nonconformista este impodobit cu o multime de accesorii precum ingerasi, fundite, fluturasi, oameni de zapada, conuri, flori naturale, clovni. Inovatia acestui stil tine de lipsa de simetrie si de rigurozitate a designului, panglicile fiind pur si simplu aruncate in pom.Pentru orice tip de varianta ati opta, este bine sa respectati cateva reguli elementare. In primul rand un brad mic necesita neaparat decoratiuni simple, iar intr-o camera aglomerata este recomandata impodobirea pomului in doua culori. Camera traditionala nu se potriveste cu ideea unui brad nonconformist. In plus, este esential ca decorarea sa inceapa cu instalatia electrica, urmata de ghirlande si abia la sfarsit de globuri si ornamente speciale. (studentie.ro)
Tu pentru ce varianta optezi?

duminică, 30 noiembrie 2008


Chiar daca ultima luna a fiecarui an este plina de mari evenimente crestine, nici noiembrie - brumar, cum i se mai spune in popor - nu se lasa mai prejos, ea incheindu-se cu sarbatorirea Sfantului Andrei. Bun prilej pentru noi, romanii, sa descoperim, gratie unor obiceiuri strabune, cateva indicii despre anul ce va veni.Prin traditie, 30 noiembrie este numita si Ziua lupului.Se credea, si inca se mai crede, prin anumite colturi ale tarii, ca in aceasta zi lupul este mai sprinten ca oricand si chiar isi poate indoi gatul teapan. De aici, si vorba ca "isi vede lupul coada". Se mai spune ca, in acea noapte, toate animalele pot vorbi, iar haitele se aduna, ca Sf. Andrei sa le imparta hrana pentru iarna care vine. Tot atunci, spre a-si apara gospodariile de lupii infometati, oamenii obisnuiesc sa-si frece cu usturoi portile, ferestrele, usile si, prin unele locuri, chiar si fantanile. De asemenea, credinciosii nu matura, nu dau gunoiul afara, nu se piaptana, nu imprumuta nimic si nu fac pomana, caci se crede ca daca stapanii casei nu muncesc in acea zi, lupii nu se apropie de gospodaria respectiva. Totusi, cand Soarta decide altfel, primejdia nu poate fi indepartata, intrucat peste cele hotarate de Sf. Andrei nimeni nu poate trece.Tot traditia noastra populara spune ca noaptea de Sf. Andrei este cea mai buna pentru vraji si farmece. Astfel, de pilda, tinerele fete masoara noua cescute pline cu apa si le rastoarna intr-o strachina, care va fi pusa sub o icoana. A doua zi, in zori, apa se masoara din nou, cu aceeasi cescuta. Daca pe fundul strachinii mai raman cateva picaturi de apa, atunci fata respectiva va avea noroc; dimpotriva, daca ultima cescuta ramane neumpluta bine, atunci ea nu va avea noroc si nu se va marita. De asemenea, fetele nemaritate care vor sa-si viseze ursitul vor pune 41 de boabe de grau sub perna, iar cel care in vis fura graul, acela va fi... alesul!Daca de Sanandrei fetele sunt interesate indeosebi sa-si cunoasca viitorul sot, ceilalti sateni incearca sa afle cu anticipatie daca vor avea noroc in urmatorul an. Cum procedeaza? Stie oricine: seamana grau intr-o strachina cu pamant. Cel al carui grau creste mult si frumos va fi sanatos si norocos.Tot in aceasta noapte se fac si observatii... meteorologice: daca luna este plina, iar cerul senin, se spune ca iarna va fi cu moina. Daca cerul e intunecat, daca ninge sau ploua, peste iarna vor fi zapezi mari si grele. Cum la noi anul acesta in noaptea de Sf. Andrei a plouat, potrivit credintei stramosesti, ar trebui sa ne asteptam la o iarna grea. Dar, chiar daca vom fi nevoiti sa induram capriciile anotimpului alb, poate ca totusi ne va creste graul destul de mare si de frumos, poate ca fiecare fata va numara macar cativa stropi de apa mai mult decat a pus in strachina, poate ca lupii nu se vor apropia de gospodariile satenilor, poate, totusi...

Cum Sf. Andrei este socotit aducator al iernii (de aceea, multi il cunosc ca Andrei-de-iarna), sa ne aducem aminte ca, o data cu iarna, ne apropiem cu pasi repezi de "pragul dintre ani" si sa ne facem planuri pentru apropiatele sarbatori.

marți, 25 noiembrie 2008


De cand exista automobile se discuta despre cum se descurca femeia la volan. Parerile abunda dar la un consens nu pare sa se fi ajuns. Unii vor sa-i ia femeii "covrigul" din mana si sa-i puna in loc o cratita. Alte pareri sunt de partea femeii si sustin cu tarie ca o doamna sau domnisoara e mai prudenta si mai eleganta in trafic. Cum e vazuta femeia la volan ?. Iata mai jos cateva ipostaze:
1. Femeia dezastru la volan. Multi barbati, poate prea multi, dar si o infima parte din femei cred asta. Spun ca femeia nu e facuta sa conduca o masina, nu are din nastere un simt al orientarii dezvoltat, iar daca vezi o masina care merge aiurea e clar condusa de o femeie. Doamnele se sperie de trafic, de multimea masinilor, de agresivitatea barbatilor si de injuraturile pe care si le pot auzi de la acestia. Femeia, spun misoginii, se fardeaza adesea la volan si i se pare normal sa faca asta, chiar daca nu mai e 100% atenta la trafic. Uneori doamnele merg prea incet, iar taraiala de melc ii incurca pe ceilalti, in alte cazuri sunt vitezomane inraite pe gipane sau masini sport mult prea puternice ca sa le poata controla cu fermitate.In multe cazuri fete tinere la volanul unor masini de lux starnesc invidia celorlalti "Stim cu toti cum a facut asta banii", "Pustoaica asta o sa omoare lumea pe strada cu magaoaia nemteasca", poti auzi pe strada cand o blonda superba trece cu o decapotabila pe care n-ar putea-o cumpara cu salariul pe 10 ani. In concluzie, cei care sunt porniti impotriva soferitelor spun clar: femeile nu-s facute sa conduca masina, nu au asta in sange.
2. Femeile conduc mai bine decat barbatii. E o opinie impartasita si de o parte din barbati, greu de spus procentual cat. Calitatea principala a femeii e ca este prudenta, se uita de doua ori inainte sa faca o miscare, in general nu se arunca cu capul inainte in trafic. Ele poarta centura mai des decat barbatii, merg in medie cu viteze mai mici si fac mai putine accidente grave decat "masculii", conform unor studii. Femeia se urca foarte rar bauta la volan, isi pastreaza masina mai curata si in general se duce la service cand apar probleme, in loc sa o "peticeasca" in spatele blocului, spun "avocatii" femeii la volan.Femeia incalca regulile de circulatie mai rar, in general e mai putin agresiva in trafic, depaseste mai rar si se asigura temeinic. Un site romanesc dedicat femeilor dadea un titlu sugestiv care sa faca diferenta intre femeie si barbat la volan - "Femeile zgarie, barbatii rup gardul". In concluzie, femeia e mai grijulie in trafic, mai corecta si isi tine masina mai curata.
3. Femeile si barbatii conduc cam la fel - pare sa fie o opinie impartasita de tot mai multi - acum cand sunt scandaluri cu o groaza e oameni care-si iau permisul cu spaga e si ciudat sa spui ca femeia e o catastrofa la volan. Stilul sinucigas de condus al unor taximestristi tineri sau, al TIR-istilor sau al unor soferi ai firmelor de curierat te face sa iti spui mainile in cap si sa uiti de preconceptiile legate de femei. La fel cum sunt barbati care sunt incantati ca masina sa fie condusa de nevasta, tot asa sunt si femei care nu s-ar urca nici in ruptul capului la volan cu partenerul. economie.hotnews.ro

joi, 20 noiembrie 2008

Bucuria de a fi parinte...:).


La nastere bebe are deja o istorie. Aceasta istorie este a tatalui si a mamei sale, a familiilor din care provin ei, a intalnirii lor, a povestii lor de iubire, a dorintei lor de a avea un copil sau a "intamplarii" prin care micutul a ales sa apara pe lume. Dar si a viselor, temerilor, frustrarilor, suferintelor, ingrijorarilor, credintelor, obiceiurilor si traditiilor din societatea in care se naste. Pe tot parcursul acestor intamplari, trairi, sentimente, emotii, rude, locuri, vorbe, promisiuni, sperante se dezvolta legatura dintre copil si parintii sai.Mai intai in fantasma fetitei sau a baietelului care spune: "cand voi fi mare si voi avea copii, le voi cumpara toate jucariile", "cand voi fi mare si voi avea copii, voi merge cu ei in multe calatorii". Fiecare ne aducem aminte de cum era cand eram mici si ne jucam cu papusa, considerand-o copilul nostru. Poate uneori o bateam, alteori o inveleam cu grija cand dormea, alteori o puneam sa spuna poezia sau o impodobeam cu margele si fundite. Era copilul de atunci, il ingrijeam cum stiam mai bine, il hraneam, il spalam, imbracam, pieptanam, culcam dar il si invatam sau pedepseam cand consideram necesar. Ieseam la plimbare cu papusa in carucior, ii dadeam un nume, o luam in brate cand "plangea". Apoi am crescut si papusa n-a mai servit viselor noastre, ne puteam gandi la cum va fi cand vom avea copii si fara un obiect concret. Uneori eram furiosi pe parintii nostri si promiteam solemn sa nu facem ca ei cand vom fi parinti, alteori eram incantati de cadourile primite si ne gandeam cat de bine este sa fii mare si sa daruiesti copilului tau, sa-i vezi bucuria in ochi cand gaseste jucarii sub brad...Ne amintim si de perioada cand a aparut intrebarea: "cum se fac copiii?" La ce ne gandeam atunci? Va mai amintiti? Intai ne uitam cu mirare la burta mare a femeilor, poate chiar a mamei...Apoi ne-am intrebat pe unde iese copilul, apoi....Pe cine am intrebat? Cine ne-a explicat? Prin ce carti am citit? Incet-incet, mai din discutii cu colegi, mai de la parinti, mai din poze am inteles cam cum se face! Eram incantati, excitati, povesteam si altora, de-abia asteptam sa ne facem mari!!!Si ne-am facut! Primul ciclu e semn ca esti mare? DA. - Bucurie? Teama? Rusine? Ne laudam sau ne ascundeam? Corpul nostru nu mai era cel al unei fetite, nu-l mai simteam ca inainte, ce se schimbase? Cu framantari, lacrimi, ore petrecute in fata oglinzii, discutii cu prietena cea mai buna sau cu mama, feminitatea isi cucerea teritoriul bine meritat. Unde era atunci dorinta de copil? Se ascundea fireste in trupul nostru, nu cuteza sa se arate. In mod ciudat inaintea ei a aparut dorinta de a nu ramane insarcinata sau cel putin asa parea din afara. De cate ori ne-am gandit: "ce-ar fi daca...", ce am face, ce-ar zice ceilalti...Am vorbit cu iubitul de atunci? S-a speriat? Dar inauntrul nostru ce era? Cate intrebari, cate amintiri, unele frumoase, altele triste, cati ani au trecut in cateva randuri...Acum bebe doarme, ne uitam la el si ne amintim de lungile plimbari cu tatal lui, de noptile de dragoste, de testul de sarcina, de emotiile primei ecografii, de sala de travaliu. Cand se va face mai mare, i le vom povesti? Va veni timpul cand ne va pune intrebari, aceleasi pe care le-am pus si noi la randul nostru...copilul.ro
P.S : Felicitari Adih,sa fie sanatos si sa va bucurati de el !!! :)

marți, 18 noiembrie 2008

6 modalitati de a refuza pe cineva..


NU nu este un cuvant urat. Reinvata arta de a-l folosi si elibereaza-te de haosul pe care il produci in fiecare zi spunand 'da'.
‘Nu’, acel cuvant de doua litere este mereu dificil de pronuntat.
Doar atunci cand invatam sa-l spunem pe ‘nu’, ‘da’ inseamna ‘da’ si ‘nu‘ inseamna ‘nu’. A spune ‘da’ atunci cand ai prefera sa spui ‘nu’ iti poate aduce mult stres, ceea ce poate produce simptome cum ar fi durerile de cap, tensiunile in umeri si somnul agitat. Daca este problema altcuiva, nu le permite sa ti-o transmita tie. Daca inveti sa spui ‘nu’ devii mai stapan pe situatie si-ti poti chiar imbunatati relatiile cu ceilalti.
Ne este greu sa spunem ‘nu’ pentru ca avem impresia ca este un gest nepoliticos si egoist. S-ar putea sa ne gandim ca nevoile altora sunt mai importante decat ale noastre sau ca a refuza favorurile marunte este un gest meschin.
Fii sincer, calm si politicos. Te va ajuta sa tii situatia sub control si sa eviti o confruntare sau indepartarea celeilalte persoane. Vei descoperi ca oamenilor le convine mai mult sa primeasca un ‘nu’ sincer, mai degraba decat sa se confrunte cu o situatie incerta sau cu un refuz mai tarziu. Aceste lucruri pot duce la frustrari si resentimente de ambele parti, fapt ce poate dauna relatiilor.
Deci, cum facem sa spunem ‘nu’ si sa ne tinem de cuvant? Simplu. Repetand. Iata sase modalitati de a refuza pe cineva.
1. ‘Nu’-ul direct. Cand cineva te roaga sa faci ceva ce nu doresti, spune ‘nu’. Fara scuze, scurt si la obiect. De exemplu, daca cineva te invita la masa intr-un moment nepotrivit, pur si simplu spune: 'Nu, nu multumesc'.
2. ‘Nu’-ul prin care reflectezi.In acest caz arati ca ai inteles mesajul si sentimentele aferente cererii si adaugi refuzul la sfarsit: 'Stiu ca vrei sa vorbim despre organizarea pranzului anual al departamentului, dar azi nu pot. '
3. ‘Nu’-ul motivatAceasta tehnica implica sa dai un motiv serios pentru refuz fara sa permiti alte negocieri:'Nu pot sa iau pranzul cu tine astazi, pentru ca am de terminat un raport pana maine.'
4. ‘Nu’-ul de testare.Aceasta e o modalitate de a spune ‘nu’ unei solicitari specifice fara ca acesta sa fie raspunsul definitiv.
Este doar un preludiu pentru negociere. Nu este o respingere a solicitarii, dar nu il folosi decat daca vrei intr-adevar sa raspunzi solicitarii: 'Nu pot lua masa cu tine astazi, dar as putea sa te-nsotesc saptamana viitoare.'
5. ‘Nu’-ul intrebator.Aceasta e o modalitate de a afla detalii despre solicitare pentru a vedea daca te-ar interesa: 'Nu pot lua masa cu tine azi, dar ai si altceva de discutat cu mine in afara de masa festiva de la birou?'
6. Aceeasi placa.Aceasta tehnica poate fi folosita foarte des intr-o multime de situatii. Repeta acel simplu refuz de mai multe ori. Fara explicatii, pur si simplu repeta-l mereu. Aceasta tehnica este necesara in cazul solicitarilor deosebit de insistente:

-Nu, nu pot lua masa cu tine.
-Te rog, nu va dura mult.
-Nu, nu pot lua masa cu tine.
-Hai te rog, fac cinste.
-Nu, nu pot lua masa cu tine.
Si asa mai departe...
A-ti exersa capacitatea de a spune ‘nu’, te ajuta sa ramai pe locul soferului si-ti ofera un mai bun control asupra timpului si vietii tale. Deci, treci in revista cele sase optiuni de mai sus si chiar daca ai impresia ca nu le vei retine, data viitoare cand vei dori sa spui un ‘da’ neconvingator, vei fi uimit sa constati cat de usor iti vine in minte ‘nu’-ul salvator. ejobs.ro

vineri, 14 noiembrie 2008

Ura


Simt nevoia să mai vorbesc despre ură, îmi dau seama ce forme subtile, adeseori înşelătoare, poate să capete ura. Nu ne întristează pe noi toţi să vedem că uneori relaţiile noastre cu oamenii cei mai apropiaţi sînt umbrite de înfricoşătoare crize de ură? Ne trezim brusc că urîm de moarte tocmai oamenii pe care credem că îi iubim. Rămîne de văzut dacă putem admite că tot ceea ce a fost cîndva iubire se poate preschimba în ură. Iubirea care se poate preschimba în ură a fost de fapt o ură care se ignora ca atare. Dacă urîm ceea ce am iubit cîndva înseamnă că n-am iubit niciodată. Există o ură făţişă, ura ce ia forma crimei, dar există şi ura ce poate să capete forma unui tratat de filozofie. Din acest punct de vedere, între un pumnal înfipt pe la spate şi o idee eronată nu există deosebiri esenţiale. Ura este o eroare, indiferent că se exprimă prin pumnal sau prin metaforă. Am citit adeseori articole de critică şi filozofie cu un sentiment de spaimă aproape fizică: «Doamne, cîtă ură zace în acest om!». În acest caz, ura lua o formă artistică: cuţitul devenea metaforă, pumnalul punct de vedere, dar din toate aceste seducătoare demon-straţii răzbătea o înfricoşătoare şi atroce ură faţă de om. Important este, cred eu, nu să idealizăm ura, s-o numim cu inconştienţă cînd magnifică, cînd admirabilă.jurnalul.ro

joi, 13 noiembrie 2008

Cat dureaza dragostea?


As indrazni sa raspund asemenea unui psiholog, ce dupa nenumarate si-ndelungate studii ti-ar spune: dragostea dureaza doar trei ani. Apoi, m-as avanta, ca o nesocotita si ti-as spune ca dureaza o viata-ntreaga! Da, te nasti si mori iubind. Intr-un acces de romantism ti-as spune ca iubirea merge dincolo de orice bariera, chiar si de cea a mortii. Si ti-as spune ca ne vom intalni si pe lumea cealalta. Si daca as fi putin mai pesimista, ti-as raspunde c-un glas rece, asemenea unui ciob de sticla: "draga, ce-i aia iubire?; prostii, nu exista asa ceva! Sunt doar niste reactii chimice ale creierului...". Dar nu o sa-ti raspund in nici unul dintre aceste feluri. Si cat dureaza dragostea pana la urma? Doar trei ani? Adica atat de simplu sa fie? Unu. Doi. Trei. In primul an traiesti pasiunea, in al doilea an spiritele se mai calmeaza, iar in al treilea an deja te gandesti ca se va termina, intervenind monotonia. Etapele ar fi: dragoste-iubire-obisnuinta. Prostii, prostii! Cum poti sa faci studii pe o majoritate care oricum nu stie ce-nseamna dragostea? Pe o majoritate mult prea preocupata de ziua de maine, pe o majoritate istovita... irosita? Dragostea dureaza si o viata-ntreaga, si nici atunci nu se termina. Trece dincolo de bariera fizica. Si daca Pamantul devine neincapator pentru o astfel de legatura, Cerul va fi mai mult decat bucuros sa o primeasca. Acolo, printre nori, aproape de Soare. Nu, "true love" nu cunoaste sfarsitul. Este eterna. ETERNA! :) jurnale.ro

miercuri, 12 noiembrie 2008

10 motive pentru care seful te uraste


Te-ai gandit vreodata ca in timp ce tu te plangi de seful tau, in timpul pauzei de tigara, cel mai probabil si el s-a saturat de tine?
Psiholog organizational si partener la Mentors Psychology for Business, Susan Nicholson spune ca negativitatea, cautarea scuzelor si generarea si imprastierea barfelor sunt cele mai dese nemultumiri ale sefului in ceea ce-i priveste pe angajatii sai.

Iata 10 lucruri pe care seful tau le uraste la tine, indicate de news.com.au. :


1Nu esti un om de baza
Un angajat care spune ceva si face cu totul altceva, care nu isi duce la bun sfarsit sarcinile sau care nu respecta termenele-limita si care are permanent cate o scuza este o sursa de dureri de cap pentru sefi.

2 Nu recunosti ca ai gresit
Oamenii care incearca sa-si ascunda greselile in loc sa isi asume responsabilitatea ii infurie pe sefi, spune Nicholson, care spune ca acest lucru este primul care distruge o cariera.

3 Barfesti prea mult
Cand iti vorbesti colegii pe la spate, creezi tensiuni, probleme si barfe malitioase, nu vei reusi decat sa-ti enervezi seful care nu-si doreste decat o echipa productiva si impacata.

4 Nimic nu te multumeste
Un asemenea om exista in orice echipa - angajatul care stramba din nas, care sustine ca orice idee noua este destinata esecului sau care asista la sedinte plictisit si cu un zambet care da de inteles ca stie mai multe decat spune. Angajatii cinici spun ca sunt realisti, insa negativitatea acestora are un impact important asupra moralului la locul de munca.

5 Detesti schimbarea
Angajatii adora sa se planga, insa cei care nu se pot adapta la nicio schimbare ii enerveaza cel mai mult pe sefi. In companiile mai mari, schimbarea porneste de mai sus si nu sta in puterile sefului tau.


6 Mirosi urat
Angajatii care prefera ca mirosul lor sa fie cat mai natural sau care au uitat de pasta de dinti in favoarea unei diete bazate pe usturoi reprezinta o problema pentru sefi, ca de altfel si pentru ceilalti colegi.


7 Intarzii mereu
Intarzierile, zilele in care esti bolnav si stai acasa sau pauzele de masa prea lungi se aduna, iar sefii observa - mai ales daca mai si minti ulterior. Sa nu crezi ca seful tau nu observa cand chiulesti de la munca in mod constant.


8 Esti mult prea pasionat
La fel de neplacut ca un angajat lenes este si angajatul mult prea pasionat si dornic sa realizeze cat mai multe lucruri. Seful tau nu vrea sa stea sa faca rost de proiecte in plus pentru tine sau sa stea prea mult sa-ti asculte toate ideile noi despre cum sa imbunatatesti locul de munca. Si cu siguranta nu vor sa isi faca griji ca le urmaresti postul

9 Iti conduci viata personala de la birou
Daca petreci ore in sir uitandu-te pe eBay, editandu-ti profilul de pe Facebook sau stand sa-ti numeri noptile de betie din ultima luna la telefon, in gura mare, vei fi cu siguranta observat, dar nu intr-un sens bun.

10 Esti agresiv
Angajatii agresivi care tipa, injura si isi intimideaza colegii sunt o sursa majora de deranj si pot afecta productivitatea - toate acestea cand seful tau doreste o echipa ocupata, implicata si impacata.

Sursa :Bloombiz

luni, 10 noiembrie 2008


In secolul actual, cand viata se desfasoara intr-un ritm foarte alert, toti tindem sa muncim foarte mult si uitam sa ne relaxam. Din acest motiv suntem permanent predispusi stresului si suprasolicitarii fizice sau psihice.
Sunt sigura ca exista foarte multe persoane in jurul tau care te sfatuiesc din cand in cand sa te relaxezi, insa raspunsul tau este, in general, acelasi: “mai tarziu, acum am ceva important de rezolvat!”
Desigur, inteleg ca o persoana care se preocupa de cariera sa si care are si o familie nu mai reuseste sa isi rezerve cateva clipe de odihna, insa daca ne gandim la sanatatea noastra, trebuie sa stim ca relaxarea este la fel de importanta ca si un regim alimentar echilibrat.
Foarte putine persoane stiu cum si cand sa se relaxeze corect, insa acestia se vor bucura de o viata lunga si sanatoasa, caci stiu cand sa petreaca timp cu ei insisi (citind, ascultand muzica, plimbandu-se, mergand la masaj sau la sauna).
Secretul sanatatii este sa incerci sa gasesti timp in viata ta atat de activa si pentru a te relaxa si a face doar ceea ce iti place. Muncesti mult? Relaxeaza-te la fel de mult! Adevarata relaxare va fi benefica dupa ce muncesti foarte mult, caci doar atunci te vei bucura si vei aprecia senzatiile pe care ti le ofera cateva minute de relaxare.
De exemplu, dupa o saptamana de munca, prima zi de week-end in care stai acasa nu ti se pare excelenta? La fel, dupa orice efort fizic sau mental, organismul tau are nevoie de relaxare, chiar daca nu da semne de oboseala. Dar, cumulat, acest efort continuu poate duce la epuizare sau chiar la colaps. Niciodata nu privi relaxarea ca pe o pierdere de timp! Gandeste-te ca organismul tau are nevoie de relaxare pentru a se mentine sanatos si a functiona corect.
Relaxarea iti permite sa-ti “reincarci bateriile”, te ajuta sa te concentrezi mai usor, sa eviti starile de stres sau indispozitie, te ajuta sa iti pui ordine in ganduri si sa gasesti mult mai usor solutii la problemele pe care le intampini zilnic.
Asadar, este foarte important sa gasesti un echilibru intre munca si relaxare pentru a avea o sanatate de fier. Prea multa munca poate duce la stres, iar prea multa relaxare poate duce la plictiseala sau letargie. petocuri.ro

duminică, 9 noiembrie 2008

Banii-cei mai importanti pentru tine?


Desi cu totii vorbim, in fiecare zi, despre bani, este greu de afirmat faptul ca acestia sunt cei care dau sens vietii.Cu siguranta, banii pot oferi putere, prestigiu si lux, fara acestia neexistand posibilitatea unei vieti decente, dar cu siguranta nu se poate spune ca banii aduc in totalitate fericirea. Asa cum a afirmat „Izaak Walton”, sanatatea este un dar pe care banii nu-l pot cumpara. De asemenea, nici dragostea si nici fericirea personala nu pot fi asigurate de bogatie; faptul ca cineva traieste in lux nu inseamna neaparat ca este o persoana care duce o viata perfecta.O viata de invidiat este obtinuta numai prin aprecierea tuturor lucrurilor frumoase care apar in calea noastra, a simplitatii lucrurilor, sentimentele si relatiile cu ceilalti; o viata traita in avaritie nu e tocmai ceea ce s-ar cataloga drept o adevarata realizare. egirl.ro

vineri, 7 noiembrie 2008

Limbajul trupului


Înroşirea feţei, zâmbetul, încrucişarea braţelor, mersul apăsat, statul picior peste picior sunt gesturi prin care ne exprimăm sentimentele şi gândurile. Cercetările în domeniul comunicării arată că limbajul trupPeste 55% din mesajul comunicat este transmis prin gesturi şi atitudine. Însă limbajul trupului poate fi în­şe­lă­tor dacă nu cunoaştem persoana res­pectivă sau dacă nu ţinem cont de si­tuaţia în care are loc comunicarea. De exemplu, un om îşi poate încrucişa braţele nu pentru a se apăra instinctiv, ci pentru că pur şi simpul îi este frig. Nu trebuie să exagerăm şi să generalizăm semnificaţia gesturilor. Nu putem emite judecăţi de valoare despre persona­litatea cuiva doar pe baza analizei gesturilor. Limbajul trupului este descifrat diferit de la o cultură la alta. De exemplu, europenii consi­deră că a te înroşi la faţă înseamnă a te simţi ruşinat, jenat, a fi într-o situaţie dificilă. În schimb, pentru popoarele din America de Sud, înroşirea feţei este un semn al pudorii, gingăşiei şi purităţii unei persoane.ului poate avea un impact mai mare decât vorbirea.Foarte multe semnificaţii are expresia feţei. Să începem cu ochii – oglinda sufletului. În privire se pot citi bucuria, tristeţea, iubirea, ura, dezamăgirea, curajul… A privi în ochi este un semn al since­rităţii, puterii. Este însă un gest pe care puţini îl pot face. Sunt persoane care evită să privească în ochii interlocutorului. Aceştia trebuie să privească la un centimetru deasupra ochilor celuilalt. Însă privitul are mai multe semnificaţii. Într-un cuplu deja format, a privi în ochi este semnul fidelităţii. Pentru europeni, a-şi feri privirea poate însemna că persoana respectivă are ceva de ascuns, însă pentru japonezi a privi în ochi este un afront.
Privirea este foarte importantă în atracţia dintre două persoane. Când o femeie vrea să seducă un bărbat, se va uita spre el preţ de câteva fracţiuni de secundă. În felul acesta bărbatul înţelege intenţia femeii. Dacă îşi fixează privirea asupra lui, bărbatul înţelege altceva. Se poate întreba: “Ce vrea de fapt, mă cunoaşte de undeva?”. Privitul insistent şi îndelung are cu totul alte semnificaţii decât privitul scurt, aparent întâmplător. Privitul în momentul seducţiei este însoţit de o mişcare uşoară a capului. Dacă femeia ţine capul drept când se uită spre bărbatul ales, el se poate simţi urmărit sau scanat cu privirea.

Uneori gesturile pot spune mai mult decât cuvintele. În relaţiile dintre oameni care se cunosc foarte bine, în cuplu, se întâmplă deseori ca tensiunile să fie rezolvate printr-o îmbrăţişare sau o mângâiere. Mai ales că bărbaţii înţeleg mult mai uşor gesturile decât cuvintele. De fapt, orice relaţie interpersonală are de câştigat când gesturile oamenilor sunt vi­zibile. Cu cât oamenii sunt mai săraci în gesturi, cu atât sugerează că au mai puţine relaţii şi nu se simt confortabil în grupul respectiv.

Voi stiti sa va controlati emotiile?...eu una ,nu prea..:p

joi, 6 noiembrie 2008

Dragoste online


Fiecare poveste de dragoste nascuta pe net isi are propria evolutie, mai mult sau mai putin spectaculoasa. Cei doi protagonisti sunt ori mai aproape, ori sunt despartiti de mari si tari, dar cadrul general devine cu adevarat incitant atunci cand cei doi sunt parti ale unor lumi diferite. In aceste povesti de dragoste virtuale, misterul isi are inca de la inceput locul lui bine determinat. Cu el incepe totul si de cele mai multe ori finalul unei astfel de experiente este la fel... invaluit in mister. Incertitudinea si faptul de a nu fi sigur ca stie totul despre persoana care se afla la celalalt calculator dau nastere la senzatii la care nu se gandea ca ar putea fi experimentate. De la dragoste la indiferenta uneori, ba chiar la ura, de la un mod de a vedea lucrurile la altul, de la ideea ca suntem atat de mici in acesta lume, la ceea ca suntem creatorii si stapanii ei, de la tristetea ca nu ai alaturi in acel moment persoana care iti spune cuvintele acelea frumoase, la fericirea ca ai totusi ocazia de a vorbi cu ea... cam la aceste lucruri se reduc relatiile de dragoste virtuale... Voi ce parere aveti?..

miercuri, 5 noiembrie 2008

Cum ne stapanim furia?


“I feel pretty, oh so pretty!...” canta Adam Sandler in filmul “Anger Management” pentru ca intarzia la munca si nu voia sa se lase prada maniei. Tu cum reactionezi atunci cand esti in mijlocul traficului? Inghiti in sec sau vocea ta se aude pana la semaforul care nu se mai apropie? Furia face parte din viata fiecaruia (la birou, in familie, in relatia cu iubitul…) chit ca vrem sau nu. Inainte de a judeca aspru acest sentiment si de a-l inlatura pe orice cale, te invit sa ii acorzi o sansa! De ce? Furia are si beneficii de care poti profita, daca intelegi cum trebuie controlata si gestionata.
Charles Speilberger, psiholog specializat in studiul furiei, defineste furia ca pe „o stare care variaza in intensitate de la iritare medie la iesiri necontrolate si chiar ura”. Ca orice alta emotie, ea este insotita de modificari de ordin psihologic si biologic: atunci cand te enervezi, ritmul cardiac se accelereaza, presiunea arteriala creste, la fel cum se intampla si cu nivelul hormonilor precum adrenalina si noradrenalina.Furia e un semnal de alarma tras atunci cand iti simti propriile nevoi si valori incalcate. Asadar, sa fi manioasa nu este ceva gresit. Ceea ce conteaza este felul cum iti exprimi aceasta manie. Prima conditie este sa nu ranesti pe cei din jurul tau nici verbal si nici fizic. Daca devii agresiva, insensibila, mesajul pe care incerci sa il transmiti cu siguranta nu va fi inteles asa cum vrei. Gandeste-te cata atentie ai acorda iubitului tau daca acesta si-ar manifesta in mod dur nemultumirea fata de tine? In loc sa te concetrezi pe motivele furiei sale ai deveni la randul tau furioasa pe felul in care acesta comunica cu tine. Pe modelulul “nici nu mai conteaza de ce ne certam. Acum ne certam fiindca ne certam!” unica.ro

luni, 3 noiembrie 2008

De ce insala barbatii?

Nu insala pentru ca este nestatornic. Nici pentru ca sentimentele iubitei lui cantaresc prea putin in fata lui. Nici macar din cauza tentatiilor - cu picioare lungi, par matasos, forme provocatoare - din jur. Insala pentru ca asa-i dicteaza genele.Infidelitatea barbatilor este ca o zestre genetica. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de un grup de cercetatorii suedezi de la Institutul Karolinska. Mai mult, ei afirma ca ar fi descoperit gena adulterului. Potrivit cercetatorilor, barbatii care poarta gena alela 334 sunt mai putin atasati de iubitele lor si sunt mai predispusi catre infidelitate. In acelasi timp, partenerele lor sunt mai putin satisfacute de relatia de cuplu decat alte femei.Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au studiat relatiile a o mie de cupluri heterosexuale care au fost supuse unor teste psihologice si intrebari precum: sunt fericiti impreuna, cum este viata de cuplu, rad ori se saruta frecvent si cum vad viitorul relatiei lor. In urma studiului, ei au observat ca barbatii purtatori ai genei alela 334, aveau relatii mai putin stranse cu partenera. In finalul studiului, cercetatorii au subliniat totusi ca principalul inamic al alelei 334 este chiar ... iubirea. Daca purtatorii acestei gene sunt foarte atasati de partenerele lor, influenta genetica ramane neglijabila. bolero.ro

duminică, 2 noiembrie 2008

Halloween

Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.
Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii.
Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii. Voi cum ati petrecut de Halloween ? Bhoo hoo hoo :)